Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το "μπρελόκ" της Προπαίδειας!


     Τη συγκεκριμένη ιδέα την πήρα από μια δασκάλα, στη διάρκεια της πρακτικής μου σε σχολείο της Μαδρίτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus. Είχε Β' δημοτικού και έπαιζε με τους μαθητές της ένα παιχνίδι με την προπαίδεια. Σε όποιον δυσκολευόταν, έδινε το "μπρελόκ" της προπαίδειας και του ζητούσε μέχρι να ξαναέρθει η σειρά του να μελετήσει την προπαίδεια ενός συγκεκριμένου αριθμού. Εμένα μου άρεσε η συγκεκριμένη παρουσίαση και το έφτιαξα για τη γωνιά των Μαθηματικών. Μπορούν να το παίρνουν και οι μαθητές που τους τυχαίνει η επανάληψη στην προπαίδεια στις δραστηριότητες για τους γρήγορους!



1.Εκτυπώστε τις καρτέλες είτε σε άσπρα, είτε σε πολύχρωμα χαρτιά.
2.Κόψτε προσεκτικά γύρω από το περίγραμμα.
3.Πλαστικοποιήστε.
4.Τρυπήστε με περφορατέρ, απλό ή με σχέδια, τις γωνίες.
5.Περάστε ένα δακτυλίδι μπρελόκ, ένα μεγάλο διπλόκαρφο, ή και ειδικά δακτυλίδια για βιβλιαράκια αν βρείτε στην αγορά (book rings). 



Εκτυπώστε τις καρτέλες της προπαίδειας από τις "Ιδέες για δασκάλους" και φτιάξτε τα δικά σας μπρελόκ!

[Ενημέρωση-Φεβρουάριος 2020]
Το νέο μίνι μπρελόκ προπαίδειας θα το βρείτε εδώ.

Σχόλια

  1. Ένα βραβείο σας περιμένει!! Περάστε από το ιστολόγιό μου http://xwrapaidiwn.blogspot.gr/ για να το παραλάβετε! Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γαλήνη το blog σου είναι τέλειο! Ενα βραβείο είναι λίγο για όλες τις ιδέες που μας χαρίζεις! Αν ενδιαφέρεσαι πέρνα να το πάρεις http://taksiasterati.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σας σχόλια! Χαίρομαι που σας άρεσε αυτή η ιδέα! Μαρία και Ιωάννα σας ευχαριστώ πολύ για τα βραβεία. Θα περάσω να τα πάρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ, ΕΥΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΒΟΛΙΚΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολλα μπραβο!!!!!!!..ειμαι μαμα παιδιου με μαθησιακες δυσκολιες και μας εχεις βοηθησει απιστευτα πολυ σε αντιθεση με πολλους δασκαλους που κατα καιρους περασαν απο την ταξη μας ...εγω και ο γιος μου σε ευχαριστουμε για τον κοπο σου ...:)

      Διαγραφή
    2. Πολλά πολλά ευχαριστώ Σοφία για το μήνυμά σου!! Χαίρομαι που μπορώ να βοηθήσω έστω και με αυτόν τον τρόπο! Καλή συνέχεια και φιλιά στο γιο σου! :-)

      Διαγραφή
  5. Συγχαρητήρια για το μεράκι και τις ιδέες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έκλεψα! Ευχαριστώ πολύ για το μοίρασμα!

    Μαριλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η κόρη μου πάει Δευτέρα Δημοτικού και κάνανε ως τώρα ως την προπαίδεια του 5. Δεν δυσκολεύεται για την ώρα αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή. Μου άρεσε πολύ η ιδέα και θα τα τυπώσω σήμερα κιόλας! Θα την κοινοποιήσω και στην σελίδα του blog μου στο fb, αλλά και στο pinterest! Πολλά συγχαρητήρια για το blog σας!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kathy, σ'ευχαριστώ πάρα, πάρα πολύ για τα μηνύματα που μου άφησες!! Θα σου απαντήσω σε όλα ξεχωριστά! Επισκέφτηκα το υπέροχο Ανθομέλι σας! Κάνετε πολύ όμορφα πράγματα με την αδερφούλα σου και τις οικογένειές σας! Συνεχίστε έτσι! Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ που θα κοινοποιήσεις τη σελίδα μου! Είναι λίγος καιρός που έχω ξεκινήσει, αλλά σιγά-σιγά θα προσθέτω περισσότερο υλικό! Καλή επιτυχία με την προπαίδεια! Ελπίζω να αρέσει στην κορούλα σου! Καλή πρόοδο!

      Διαγραφή
  8. Το κάνω όπως εσύ!!Εδώ http://daskalopaidi.blogspot.gr/search/label/%CE%A4%CE%BF%20%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%89%20%CF%8C%CF%80%CF%89%CF%82%20%CE%B5%CF%83%CF%8D! Συγχαρητήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραία ιδέα, ευχαριστούμε!
    Την εφάρμοσα στην τάξη μου και τα τριτάκια μου ξετρελάθηκαν! Θα βάλω και φωτο σύντομα. Πέρνα και από το δικό μας μπλογκ αν θέλεις! http://apithaniparea.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που άρεσε στα παιδάκια σου!! Περιμένω να δω τις φωτο!! Καλή αρχή με το μπλογκ!!

      Διαγραφή
  10. Φτιάξαμε τα μπρελόκ μαζί με τη συνάδελφο του άλλου τμήματος, ένα για κάθε παιδί. Ήθελε βέβαια κόπο και χρόνο αλλά τα παιδιά μας τα καταχάρηκαν και τα χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση. Άξιζε τον κόπο! Ευχαριστούμε πολύ για την ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που τα φτιάξατε!!! Πιστεύω να τα βοήθησε κιόλας με την προπαίδεια! Καλό υπόλοιπο ως τον Ιούνη!

      Διαγραφή
  11. Συγχαρητήρια για την υπέροχη προσπάθεια που κάνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο για την εξαιρετική δουλειά σας!!!Δυστυχώς εμένα τυπώνεται μόνο η πρώτη σελίδα από τις πέντε του αρχείου.Ούτε και στην προεπισκόπηση φαίνονται οι υπόλοιπες σελίδες.Μήπως ξέρετε τι να κάνω για να τυπωθούν και οι υπόλοιπεες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ιωάννα! Δοκίμασε να κάνεις λήψη του αρχείου στον υπολογιστή και μετά να το εκτυπώσεις. Το αρχείο εμφανίζεται κανονικά, το ελέγξαμε.

      Διαγραφή
  13. Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη !!! Σας ευχαριστούμε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα, υπέροχοι Γαλήνη και Πάρη! Μπράβο για όλα τα όμορφα που δημιουργείτε και μοιράζεστε μαζί μας. Είμαι κι εγώ εκπαιδευτικός εδώ και πολλά χρόνια και αγαπώ πολύ τη δουλειά μας ανάμεσα στα παιδιά.
    Η ιδέα του μπρελόκ της προπαίδειας είναι εξαιρετική! Ευχαριστούμε πάρα πολύ!
    Φέτος θέλησα να κάνω κάτι παρόμοιο και πήρα το θάρρος να δανειστώ την ιδέα σας αυτή, με αναφορά φυσικά στη σελίδα σας. Έκανα λοιπόν ανάρτηση του υλικού μου αυτού πριν λίγο και θα ήθελα να έχω την δική σας έγκριση γι' αυτό μια και δανείστηκα την ιδέα σας. Είναι εδώ:
    https://paixnidopropaidia.blogspot.com/2022/12/blog-post_30.html

    Αν βρεθεί χρόνος, σας παρακαλώ, ρίξτε μια ματιά και αν κάτι ενοχλεί ή παραβιάζει τα δικαιώματά σας, θα ήθελα να με ενημερώσετε για να κατεβάσω την ανάρτηση.

    Με εκτίμηση και σεβασμό στη δουλειά σας πάντα
    Σωτηρία Κίτσιου(από το 1ο ΔΣ Βόλου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωτηρία σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου! Φυσικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ανάρτησή σου! Είναι πολύ όμορφη η εκδοχή σου για το μπρελόκ! Ευχαριστώ για την αναφορά και τον σύνδεσμο στη σελίδα!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης

     Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης, που έχω αναρτήσει ως τώρα. Ανάλογα με τους μαθητές που θα έχουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποια από αυτές ή και συνδυασμό περισσότερων αν χρειαστεί. Ας τις θυμηθούμε!

Οι κανόνες της τάξης μας

        Μια χρονιά ζήτησα από τους μαθητές μου να σκεφτούν τα θετικά και τα αρνητικά της προηγούμενης χρονιάς και να προτείνουν τρόπους ώστε να κρατήσουμε για τη νέα χρονιά μόνο τα θετικά.   

Παιχνίδια γνωριμίας για το σχολείο

  Τις πρώτες μέρες κάθε καινούριας σχολικής χρονιάς και πριν μπούμε σε πρόγραμμα, αφιερώνουμε κάποιες ώρες για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά, να γνωριστούμε και να προσαρμοστούμε σιγά-σιγά στα νέα δεδομένα. Σ' αυτή την ανάρτηση, συγκεντρώσαμε τα παιχνίδια γνωριμίας που έχουμε δημοσιεύσει ως τώρα. Διαλέξτε ένα ή περισσότερα και συνδυάστε τα με δραστηριότητες συνεργασίας, που θα βρείτε εδώ , για ένα ευχάριστο ξεκίνημα!

Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Β

[ Η ανάρτηση θα ενημερώνεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς]   Όπως και στην Πρώτη τάξη (βλ. Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Α ), έτσι και στη Δευτέρα μελετάμε τη γραμματική μέσα από το διαδραστικό τετράδιο. Οι γραμματικοί κανόνες αποτυπώνονται με απλά λόγια, παραδείγματα και εικόνες, σε διαφορετικού χρώματος χαρτάκια. Αυτά τα χαρτάκια τα κολλάμε στο τετράδιο γλώσσας. Κάτω ή δίπλα από αυτά, κάνουμε σύντομες ασκήσεις εμπέδωσης του κανόνα που μελετάμε.  Στην πορεία, θα ενημερώνουμε το αρχείο, με σκοπό να το έχουμε ολοκληρώσει ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Βραχιολάκια για το Μάρτη!

Όξω Κουτσοφλέβαρε,  να 'ρθει ο Μάρτης με χαρά και με πολλά λουλούδια (επιτέλους!) Για να υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης, συνηθίζουμε να ετοιμάζουμε βραχιολάκια με κόκκινες και λευκές κλωστές, τα γνωστά μας "μαρτάκια". Σύμφωνα με την παράδοση, για να προστατευτούν από τον ήλιο του Μάρτη, οι άνθρωποι έφτιαχναν βραχιολάκια από κόκκινη, λευκή ή και χρυσή κλωστή στριμμένη που είχαν δέσει την προηγούμενη νύχτα σε μια τριανταφυλλιά για να τη δουν τ' αστέρια.